Bägel

Időről időre van valamilyen gasztro-kattanásom. A világháló, a gasztromagazinok és -blogok hatására egy-egy étterem, étel, hozzávaló annyira foglalkoztat, hogy addig nem nyugszom, míg megfogom, megszagolom, hozzáérek, beleharapok – egyszóval: megtapasztalom. Ilyen mániákusan ragaszkodtam a péksütemények netovábbjához, a bägelhez is. Órákat képes vagyok ilyenkor az interneten böngészni receptek és lelőhelyek iránt kutatva. „Tudományos kutatásom” során pedig mindig visszatérő elem volt… Tovább »

Szakácskönyv fiúknak

Garzonlakásunk pici konyhájában áll. Nagyot sóhajt, a világ terhe most vállain pihen. A vízzel majdnem teli mérőpoharat a fény felé emeli. Hosszasan mérlegel, hajszálnyit kiönt belőle, szemöldökét szigorúan összevonva a poharat újra az ablak felé fordítja. A víz vonala tökéletes pontossággal éri el a fehér jelölővonalat. Nagy a tét. Mintha most is egy lakóépület vagy gyártócsarnok tartószerkezetét méretezné. Így… Tovább »

Jamie, gyere már!

Tizenéves koromban, a gasztroforradalom szele nemhogy meglegyintette, de mintha el is kerülte volna baráti körömet és családtagjaim jelentős részét. Ekkor a “Mi volt a vacsi?” kérdésre az egyszerű “Spagetti.” választ kaptam, amit sosem tudtam dekódolni, mert számomra ez csak egy alapanyag, amit millióféleképpen készíthetünk el – az ellenoldalnak viszont csakis a paradicsomos, darált húsos (INSTANT porból készült) eledelt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!